Nieuwe leden

Hallo nieuwe T.O.V.er!

Wat leuk dat wij jou mogen verwelkomen bij T.O.V., Tennisvereniging Ottersum en Ven-Zelderheide. Graag willen wij je op deze pagina een beetje wegwijs maken in onze club. Mochten er vragen zijn of hoor je liever persoonlijk meer over de vereniging en het lidmaatschap dan mag je altijd contact met ons kan opnemen.

Het gehele bestuur wenst je alvast heel veel tennisplezier bij onze vereniging en hopelijk kunnen we binnenkort persoonlijk kennismaken op of naast de baan.  

Wie is de juiste contactpersoon waarvoor:

Jan Welles Voorzitter [email protected]
Jan Stapel Secretaris [email protected]
Henk Vullings Penningmeester [email protected]
Judith Artz Ledenadministratie [email protected]
Judith Artz PR-commissie [email protected] 
Sjaak van Bergen Technische Commissie [email protected] 
Eefke Lamers Jeugdcommissie [email protected] 
Femke van Thiel Jeugdcommissie [email protected] 
Chris Smits Kantinecommissie [email protected] 
Herman Artz Accommodatiecommissie [email protected] 

Telefoon kantine: 0485 514868

Adres van de club: Goorseweg 51, 6595 AM Ottersum  

 

Ik ben lid, en nu?

We hopen je met de volgende informatie de eerste vragen te kunnen beantwoorden. Heb je hierna toch nog vragen, neem dan contact op met bovenstaande personen, we vinden het namelijk belangrijk dat je je snel thuis gaat voelen bij T.O.V.!  

 

Ledenpas

Als lid van onze vereniging ontvang je de KNLTB-ledenpas. Deze pas is een identiteitsbewijs voor op de club, bij toernooien of competitie. Met deze pas kan je ook een tennisbaan op ons park reserveren, dit wordt ook wel afhangen genoemd. (Hoe het afhangen precies werkt, lees je verderop). De passen kunnen op het openingstoernooi worden afgehaald in de kantine. Mocht je tijdens het openingstoernooi niet aanwezig zijn of wordt je pas later in het lid, stuur dan een mailtje aan Judith Artz van de ledenadministratie: [email protected]. Na je aanmelding als nieuw lid duurt het ongeveer 2/3 weken, zodra je pas binnen is krijg je hierover bericht, in de tussentijd kun je bij de ledenadministratie een tijdelijke pas ophalen.  

 

Hoe blijf ik op de hoogte van gezelligheidstoernooitjes en andere informatie over T.O.V.?

T.O.V. informeert haar leden via een digitale nieuwsbrief. Daarnaast staat alle informatie ook op de website en Facebook. Ook informatie over het inschrijven voor bijv. de KNLTB competitie, de toernooien en tennislessen delen wij via bovenstaande manieren. Met het aanmelden als lid ben je automatisch ingeschreven voor deze mailings.

Krijg je geen nieuwsbrief of andere mails? Mail Judith Artz van de ledenadministratie en PR commissie en ze zal het uitzoeken ([email protected]).  

We hebben via de KNLTB een clubgebonden App voor mobiele telefoons. In deze app kan je een baan afhangen, tennismaatjes vinden, uitslagen van wedstrijden en het laatste nieuws over de club. Alle informatie rondom de app lees je hier: https://www.knltb.club/Documenten/LedenHandleiding_ClubApp2_0.pdf.  De inloggegevens voor deze app ontvang je na het aanmelden als lid.  

De website bezoek je via www.tov-ottersum.nl, onze Facebook pagina is TOVOttersum en op Instagram vind je ons onder de naam tennisvereniging_tov. Aan de zijkant van ons clubgebouw hebben we een informatiekast waarin informatie over de toernooien in de buurt te vinden is.  

 

Zoek tennismaatjes!

Tussen de voorjaarscompetitie en ons open toernooi hebben we elke donderdagavond vanaf 19:00 uur Tossavond. Tijdens deze avonden zijn alle volwassen T.O.V.-leden welkom, met of zonder tenniservaring. Er worden korte partijtjes gespeeld met diverse tennispartners. Weet je niet hoe de telling bij het wedstrijdtennis gaat? Geen probleem, we leggen het graag uit. Aanmelden voor de tossavonden is niet noodzakelijk. Daarnaast organiseren wij diverse gezelligheidstoernooitjes gedurende het jaar, ook hier leer je nieuwe mensen kennen. Zo organiseren wij een Nieuwjaarstoernooi, Clubkampioenschappen en hebben we een Mid-winter circuit waar je ook op de andere parken in de gemeente tennissers leert kennen.  

 

Ik wil beter leren tennissen

Het is voor alle, maar vooral voor beginnende, tennisspelers van belang dat zij een goede techniek aanleren, dit ook om blessures (de gevreesde tennisarm) te voorkomen. T.O.V. werkt samen met twee andere verenigingen uit de gemeente voor de trainingen; TV Gennep en TV de Heikant. Je ontvangt een mail voor het aanmelden net voor de start van de lessenserie. In overleg met de leraar en de technische commissie worden groepen samengesteld voor de trainingen. Het nemen van proeflessen is mogelijk, neem hiervoor contact op met onze tennisleraar.   Let op: alleen leden van T.O.V. kunnen trainingen volgen. Het is niet mogelijk om te lessen zonder lidmaatschap. Kosten voor de lessen verschillen per seizoen.  

 

Baan reserveren

Voordat je de baan op gaat moet je de baan “reserveren”. Dit kan je via de KNLTB Club App doen, deze kan je downloaden via je mobiel. Wil je meer informatie over de KNLTB Club App? Deze kan je online vinden: https://www.knltb.club/Documenten/LedenHandleiding_ClubApp2_0.pdf. Ook is het mogelijk om een baan te reserveren via het digitale afhangbord in de gang van ons clubgebouw. Om via het digitale afhangbord te reserveren dien je je ledenpas te gebruiken. Zijn alle banen bezet? Kijk dan welke baan het langste bezig is, je reserveert de baan door je pasje door de paslezer te halen en de aanwijzingen op het bord te volgen.  

 

Baan reserveren voor niet leden

De banen zijn uitsluitend voor leden van T.O.V., wil je graag eens tennissen met iemand die geen lid is? Koop dan bij de ledenadministratie (Goorseweg 15, Ottersum) een introduce kaart. Voor € 3,00 kan een T.O.V. lid met een niet-lid één dag spelen. Er moet dus dan wel een lid van de vereniging meespelen!    

 

Algemene informatie over de club

Het tennispark heeft 4 kunstgrasbanen, een oefenkooi voor de jeugd en een gezellig clubgebouw. Alle T.O.V. leden mogen hier vrij gebruik van maken. Tevens is er een grote parkeerplaats op het park aanwezig waar naast T.O.V. leden ook VIOS en Primates gebruik van maken. Ook is er een fietsenrek naast de oefenkooi, we verzoeken iedereen om alleen daar de fietsen en scooters neer te zetten.  

 

Het clubgebouw

Het clubgebouw is 7 dagen per week geopend tussen 08.00 en 23.00 uur. Het gebouw is voorzien van paslezers waarmee je met je KNLTB pas toegang krijgt tot de wc’s, douches en kleedkamer. Wel verzoeken wij onze leden om hier netjes mee om te gaan, doe alsof je thuis bent, behandel onze spullen met hetzelfde respect. 

Naast de douches, wc’s en kleedkamers heeft het clubgebouw een gezellige kantine. De kantine is met je KNLTB pas toegankelijk, je kunt op deze manier zelf je drankje pakken en afrekenen met het pinapparaat. De beschrijving van het pinautomaat ligt in de kantine naast het apparaat. Tijdens toernooien, competities en andere activiteiten zijn er kantinediensten ingepland. Afhankelijk van de drukte kan de kantine dan eerder of later sluiten. 

Bij T.O.V. hebben wij enkele regels m.b.t. het kantinegebouw, zo zijn onder andere honden zijn niet toegestaan in het clubgebouw. Alle regels zijn terug te lezen in het kantinereglement op de website en in het informatieboekje. 

Leden van T.O.V. draaien verplicht 2 diensten per jaar, dit kunnen kantinediensten zijn maar het ook mogelijk om je dienst tijdens een klussendag of andere activiteit te vervullen. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers bij activiteiten of in onze commissies. Heb je interesse om op deze manier iets voor de club te kunnen betekenen en zo snel nieuwe mensen te leren kennen neem dan contact op met het bestuur via [email protected].    

 

Ledenvergadering

Aan het begin van het jaar (meestal in januari) wordt de algemene ledenvergadering gehouden, tijdens deze vergadering blikken wij terug op het afgelopen seizoen en kijken vooruit op het volgende seizoen. Wijzigingen m.b.t. het bestuur en o.a. contributie worden op deze avond besproken en hier wordt over gestemd, alle volwassen leden van T.O.V. hebben stemrecht. Ieder lid krijgt een officiële uitnodiging voor deze ledenvergadering, hierin staat ook de mogelijkheid gegeven om (vooraf) vragen te stellen die behandelt worden tijdens de rondvraag van de ledenvergadering. Leden van de vereniging kunnen te allen tijde inzage vragen in statuten en huishoudelijk reglement.  

 

Gebruik van de banen

Het gebruik van de banen is het gehele jaar mogelijk, waarbij we afhankelijk zijn van het weer. Door vorst en/of sneeuw is het mogelijk dat de banen tijdelijk worden gesloten, hierover worden leden altijd per mail geïnformeerd. Als het ’s avonds donker wordt kan de baanverlichting ingeschakeld worden, hiervoor zitten aan de buitenkant van het clubgebouw knoppen; de groene knop voor aan, de rode voor uit. De lichten zijn ingesteld met tijdsschakelaars, na 30-45 minuten gaat er een geluidsignaal af. Wil je de lichten na dit signaal nogmaals aan zetten, druk dan direct op de groene knop. Mochten de lichten tijdens toernooien of activiteiten nodig zijn regel dit dan via de kantinedienst/commissie. Op deze manier gaan de lichten niet vanzelf uit.  

Het banenonderhoud wordt verzorgd door onze groenploeg, zij voeren het onderhoud uit op dinsdagochtend. Baanonderhoud is noodzakelijk, het is vanzelfsprekend dat u de groenploeg daartoe de gelegenheid geeft. Heb je op- of aanmerkingen voor de groenploeg? Benader hen dan via [email protected]

Het gebruik van de banen is niet toegestaan als er regenplassen op de banen zichtbaar zijn of wanneer er sneeuw op de baan ligt. Volg te allen tijde de instructies van de mensen van het baanonderhoud. Je mag de banen alleen betreden met tennisschoenen. Bij het verlaten van de baan neem je jouw afval zoals flesjes, blikken mee en gooit het in de afvalbak.   Zijn er toernooitjes of competitiewedstrijden? Dan is er een kans dat er geen banen ter beschikking zijn om vrij te spelen. Door de club of KNLTB georganiseerde activiteiten hebben altijd voorrang t.o.v. vrij tennissen.    

 

Ik ben klaar voor de volgende stap, officiële toernooien en competitie!

Bij T.O.V. hebben wij de KNLTB voorjaars-, najaars- en wintercompetitie, ook organiseren wij zelf een officieel KNTLB toernooi, het Imagro Open Toernooi. Wil je meerdere toernooien spelen, dan adviseren wij om op toernooi.nl te kijken, daarnaast hangen er in onze kantine posters op van andere tennistoernooien in de regio.  

 

Competitie

De voorjaarscompetitie start begin april en duurt 7 weken, er zijn diverse competitiesoorten op diverse dagen voor diverse speelsterktes. De informatie over deze competities is terug te vinden op de KNLTB website en krijg je net voor de inschrijving via de mail toegestuurd. Inschrijven voor de voorjaarscompetitie doe je vóór begin december. De najaarscompetitie start in september en duurt 7 weken, inschrijven voor de najaarscompetitie moet vóór begin juni. Normaal geef je je op met een team, maar meld je ook aan als je geen team hebt. Mogelijk zoekt een ander team nog een speler! We adviseren je om contact op te nemen met de technische commissie als je vragen hebt over de competitie. Sjaak van Bergen ([email protected]) staat je graag te woord bij vragen over de toernooien en competities.  

 

Imagro Open Toernooi, officieel KNLTB toernooi

Het Imagro Open Toernooi is voor iedereen die 17+ is, het toernooi vindt plaats in de zomer en duurt van maandag t/m zondag. Je kan enkelen, dubbelen of mixen in je eigen speelsterkte, voor het dubbelen en mixen geef je jezelf op met een partner. Eerst worden er poule wedstrijden gespeeld en daarna worden de kwart, halve en/of finale gespeeld. Het Imagro Open Toernooi is altijd een gezellige week, dus ook als je niet mee wilt doen, kom gewoon gezellig kijken! Wie weet doe je volgend jaar wel mee.  

 

Toernooien en competities bij T.O.V.

We maken je graag alvast bekend met de toernooien en competities die bij T.O.V. worden georganiseerd. Je ontvangt voor de toernooien en competities altijd nog een mail met extra informatie en aanmeldingsinformatie.

Agenda:

2e week januari - Nieuwjaarstoernooi

Eind maart - Clubkampioenschappen Mix en Shoot-out

April tot juni - KNLTB Voorjaarscompetitie

Begin juli - Imagro Open Toernooi

Begin september - Clubkampioenschappen Enkel en Dubbel

September tot november - KNLTB Najaarscompetitie

November tot februari - KNLTB Winteroutdoorcompetitie

November tot maart - Mid Winter Circuit

 

Heb je nog vragen of opmerkingen, we horen ze graag van je!!

Tot slot willen we je nog heel veel plezier toewensen bij onze vereniging.  

 

Met sportieve groet,

Judith Artz

[email protected] 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 485 514 868

Adres

Goorseweg 51
6595 AM Ottersum

KVK-nummer

40165394